Kerttervezés

Telefonos, vagy személyes megkeresés alapján felvesszük a kapcsolatot leendő ügyfeleinkkel, majd ezt követi a helyszin megismerése, közös bejárása és a megrendelő személyes építendő parkra vonatkozó  kéréseinek, igényeinek meghallgatása.
A kapott instrukciók nagyon fontosak , hiszen nem nekünk épül a kert-park, hanem a megrendelőnek, aki fizet ezért, és azt várja el tőlünk , hogy az elképzelése szerinti parkot építsük meg, de adjuk hozzá szaktudásunkat.
Tervünknek tükröznie kell a megrendelő kívánságait, de mindezt szakmai tudásunkkal ki kell egészíteni, úgy hogy az minden igénynek megfeleljen.
A tervezendő területen meglévő növényeket mindenkor figyelembe vesszük, felülvizsgáljuk, megrendelőnek tanácsot , javaslatot teszünk , melyek illenek bele az új parktervbe.
Ezután történik meg a felmérés a tervezendő területen, és elkészülnek az első vázlatok.
Egy megbeszélés  következik ahol a végleges tervek elkészítése előtt még egyeztetünk ,hogy az előzetes kérésnek és  elvárásnak megfelelően a megrendelő instrukciói megjelentek e a vázlatokban.
A terek megosztása, utak, kerti műtárgyak és berendezési eszközök jó helyre kerültek e, a növényfoltok, talajtakaró foltok, fák, örökzöldek elhelyezése a vázlaton nem kíván e változtatást.
A telepítendő növényfajtákat ismertetjük, képeken megmutatjuk, hogy megrendelő tisztába legyen azzal hogy milyen növények lesznek elültetve a kertjében. Kérjük mindenkor hogy a számukra kedves növényeket mondják meg, hiszen azokat feltétlen be kell tervezni. A mérgező növényekre is felhívjuk a figyelmet.
Ha a területi felosztás kölcsönösen elfogadást nyer, megbeszéljük, hogy automata öntözőrendszer  kiépítésre szükség van e. Ha igen ezt is meg kell tervezni a kerttervel együtt.
Természetesen ha szükséges több megbeszélés, egyeztetés arra lehetőség van , mint ahogy arra is hogy menet közben a tervet is módosítsuk.

A legapróbb részletekig átbeszélt vázlatok után elkészítjük a végleges tervet, melyet bemutatunk megrendelőnek.
Amennyiben elfogadást nyer és a kivitelezést nem házilagosan végzik, hanem megrendelik, úgy árajánlatot készítünk.
Nagyobb munkákhoz ütemezés és fizetési ütemezés is készül.